ОДРЖАНА ТРЕЋА РЕДОВНА СЕДНИЦА САВЕТА БРАНИЧЕВСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА У 2022. ГОДИНИ

Савет Браничевског управног округа разматрао је: епидемиолошку ситуацију на територији Браничевског округа, информацију о сарадњи са Жупанијом Караш Северин и припреми пројеката за конкурисање за средства из ИПА фондова за период од 2021. до 2027. године, као и питање управљања отпадом.

Foto: sattelevizija

Према извештају Завода за јавно здравље Пожаревац, од почетка пандемије регистрован је 45.091 случај корона вируса, а у августу је забележено 2.995. 

Од почетка пандемије у Пожаревцу је регистровано 19.932 случајева корона вируса, у Петровцу на Млави 7.540, у Великом Градишту 5.765, у Кучеву 3.313, Голупцу 2.494, Малом Црнићу 2.305, Жабарима 2.093 и у Жагубици 1.648. Током августа месеца у Пожаревцу је било 1.109 случајева корона вируса, у Великом Градишту 389, у Петровцу на Млави 352, у Кучеву 310, у Малом Црнићу 186, у Жабарима 183 и по 133 случаја у Голупцу и Жагубици. 

Завод за јавно здравље Пожаревац препоручује ношење маски, избегавање окупљања и боравка у просторијама са већим бројем особа и појачану хигијену руку.

Наставља се сарадња Србије и Румуније. У првом плану биће заштита животне средине и управљања ризицима. Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа, који је и члан Заједничке комисије, позвао је представнке општина Браничевског округа да кандидују пројекте са румунским партнерима. 

На седници је поновљено упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера од стране Одељ ења за ванредне ситуације, а у циљу спремности услед најављених временских падавина у наредном периоду.

Начелник је подсетио на обећање Александра Вучића да Пожаревац треба да добије инвестиције и затражио од осталих општина подршку, а предложио је да заједнички упуте позив председнику и новом премијеру да посете Браничевски округ и подсете се на капацитете и могућности овог краја.