У Браничевском управном округу заседао Окружни штаб за ванредне ситуације

На Међународни дан цивилне заштите, 01.03.2019. године, у Пожаревцу је одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације. Седници, којом је председавао начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, командант Штаба, присуствовали су представници: Градске управе, Сектора за ванредне ситуације – управљање ризицима, јавних предузећа и установа, здравствених установа и МУП-а.

Први део седнице био је посвећен обележавању 1. марта, Међународног дана цивилне заштите, те је закључено да је цивилна заштита врло важан сегмент у заштити од ванредних ситуација и да је потребно да се јединице цивилне заштите попуне, опреме и оспособе за извршавање задатака до краја ове године.

Други део седнице имао је карактер редовне седнице.

Том приликом, на седници се расправљало о ситуацији на водотоцима првог реда и предузимању превентивних мера заштите. У претходном периоду уложена су знатна средства да се водотокови уреде на најбољи начин и то на рекама: Великој Морави, Млави и Пеку.

Разматрана је и актуелна епидемиолошка ситуација и констатовано да се број оболелих од грипа смањује и да нема епидемије.

Такође, због неповољне епизоотиолошке ситуације у земљама у окружењу, предузимају се превентивне мере за спречавање појаве заразне болести Афричке куге свиња.