Министар Бранко Ружић у посети Браничевском управном округу и Пожаревцу

Министар  државне управе и локалне самоуправе у Влади РС, Бранко Ружић сусрео се данас у Пожаревцу са начелником Браничевског управног округа Александром Ђокићем и градоначелником Пожаревца Банетом Спасовићем.

На прес конференцији која је организована код начелника Округа, министар Ружић је рекао да је задовољан сарадњом Министарства и локалне самоуправе у Пожаревцу која је показала да следи тендецију која промовише да јавни сервиси буду доступнији и једноставнији грађанима.

Министар је  подсетио да је донето неколико закона који отварају могућност међуопштинске сарадње и грађанске иницијативе:

– То је начин да се грађани питају за оно што их се дотиче, пре свега за инвестициони део буџета и тако добију много активнију улогу.

Министар је најавио и формирање централног регистра становништва који ће објединити укупно 13 различитих електронских евиденција и тако уштедети време и новац грађанима при добијању докумената.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је најавио да је Град Пожаревац заинтересован да код Министарства аплицира у два правца, односно са пројектима осигурања пољопривредника и њихових усева. Други пројекат је уређења два градска трга. Реч је Тргу Радомира Вујовића и простору где се некада налазио познати пожаревачки ресторан „Чикош“, за које постоје пројекти:

– То што радимо, радимо у интересу грађана и корисника и у складу са тим пратимо све што ради Министарство локалне самоуправе.

Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа очекује, како је рекао, да ће у сарадњи са министром Ружићем и његовим Министарством учинити институције локалне самоуправе доступнијим за остваривање права грађана.

После разговора у Пожаревцу, министар Ружић је у Римском домусу на Археолошком парку Виминацијум, одржао састанак са свим начелницима управних округа у Србији.