ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ И МИНИСТАРКА ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ ПРОФ. ДР ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У ПОСЕТИ БРАНИЧЕВСКОМ ОКРУГУ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Браничевски округ и у Великом Градишту одржала састанак са начелником округа и председницима девет општина на тему инфраструктурних пројеката важних за овај крај. 

“Само у реконструкцију путева у Браничевском округу уложићемо 2,5 милијарди динара, уз средства за редовно одржавање. У  реконструкцију пруга и железнички саобраћај уложили смо пет милијарди динара. Оно што нас такође очекује јесте повезивање Пожаревца са ауто-путем и изградња брзе саобраћајнице до Градишта и Голупца. То ће значити за привреду и туризам, али пре свега за сваку породицу у овом крају, да остану да живе овде”, рекла је она. 


 На састанку је предочено и да почетком следећег месеца почиње и нови пројекат Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за додатну заштиту највећег туристичког центра округа – Сребрног језера, кроз изградњу водоводне и канализационе мреже. 

Председник општине Велико Градиште Драган Милић захвалио је потпредседници Владе и целом тиму на помоћи и подршци, истакавши да је на данашњем састанку договорено неколико кључних пројеката за ову општину. 

“Сарадња са Владом Србије у последњих пет година је на бољем нивоу него што је икада била. Данас смо договорили реконструкцију пута Бели багрем – Затоње, изградњу шетно-бициклистичке стазе ка Рамској тврђави, као и асфалтирање пута Градиште-Макце”, рекао је он. 

Александар Ђокић, начелник Браничевског округа, рекао је да је данашњи састанак био брз, јасан и ефикасан и да је са потпредседницом Владе и министарком договорена реализација више пројеката важних за град Пожаревац и општине овог краја. 

“За Браничевски округ је важно јер се развија саобраћајна инфраструктура, најбољи пример је завршетак пруге Пожаревац-Мајданпек, градиће се брза саобраћајница, добијамо и гас, и сад само можемо да пожелимо што више инвестиција”, рекао је Ђокић.