Начелник Браничевског управног округа у радној посети општини Кучево

На позив председнице општине Кучево Славице Булутић, дана 05.03.2019. године, начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, био је у радној посети и, том приликом, је у пратњи својих домаћина обишао радове на ОШ „Угрин Бранковић“ у Кучеву, новореновирани пружни прелаз код Аутобуске станице, Споменик природе „Равништарка“ и комплекс бившег „ШИК“-а.

„Оно што се прво може видети је једна велика енергија и ентузијазам“ рекао је Ђокић на краћој конференцији за медије. „Прво бих напоменуо да смо се усагласили о активностима које ћу испред Браничевског управног округа предузети код надлежних државних органа, да бисмо помогли локалној самоуправи у откупу некретнина комплекса бившег ШИК-а“.

У даљем току конференције изнето је да ће се и проблем реке Пек решавати заједничким снагама уз максимално ангажовање првог човека Округа. Истакнуто је и да изузетни туристички потенцијали Општине, посебно када се ради о спелолошком и спортском туризму, добијају све значајније место на туристичком небу Србије и да ће се даље радити на успостављању што чвршћих веза са осталим туристичким сегментима Округа, посебно на повезивању са комплексом Виминацијум.

Конференцији су, поред начелника Округа Александра Ђокића и председнице Општине Славице Булутић, присуствовали и помоћник председнице Душан Х. Тодоровић, директорка ОШ „Угрин Бранковић“ Снежана Кржановић, директор ТО „Кучево“ Небојша Брсановић и начелник Општинске управе Зоран Велимировић.