POTPREDSEDNICA VLADE I MINISTARKA GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE PROF. DR ZORANA MIHAJLOVIĆ U POSETI BRANIČEVSKOM OKRUGU

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas Braničevski okrug i u Velikom Gradištu održala sastanak sa načelnikom okruga i predsednicima devet opština na temu infrastrukturnih projekata važnih za ovaj kraj. 

“Samo u rekonstrukciju puteva u Braničevskom okrugu uložićemo 2,5 milijardi dinara, uz sredstva za redovno održavanje. U  rekonstrukciju pruga i železnički saobraćaj uložili smo pet milijardi dinara. Ono što nas takođe očekuje jeste povezivanje Požarevca sa auto-putem i izgradnja brze saobraćajnice do Gradišta i Golupca. To će značiti za privredu i turizam, ali pre svega za svaku porodicu u ovom kraju, da ostanu da žive ovde”, rekla je ona. 


 Na sastanku je predočeno i da početkom sledećeg meseca počinje i novi projekat Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za dodatnu zaštitu najvećeg turističkog centra okruga – Srebrnog jezera, kroz izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. 

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić zahvalio je potpredsednici Vlade i celom timu na pomoći i podršci, istakavši da je na današnjem sastanku dogovoreno nekoliko ključnih projekata za ovu opštinu. 

“Saradnja sa Vladom Srbije u poslednjih pet godina je na boljem nivou nego što je ikada bila. Danas smo dogovorili rekonstrukciju puta Beli bagrem – Zatonje, izgradnju šetno-biciklističke staze ka Ramskoj tvrđavi, kao i asfaltiranje puta Gradište-Makce”, rekao je on. 

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog okruga, rekao je da je današnji sastanak bio brz, jasan i efikasan i da je sa potpredsednicom Vlade i ministarkom dogovorena realizacija više projekata važnih za grad Požarevac i opštine ovog kraja. 

“Za Braničevski okrug je važno jer se razvija saobraćajna infrastruktura, najbolji primer je završetak pruge Požarevac-Majdanpek, gradiće se brza saobraćajnica, dobijamo i gas, i sad samo možemo da poželimo što više investicija”, rekao je Đokić.