Načelnik Braničevskog upravnog okruga u radnoj poseti opštini Kučevo

Na poziv predsednice opštine Kučevo Slavice Bulutić, dana 05.03.2019. godine, načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić, bio je u radnoj poseti i, tom prilikom, je u pratnji svojih domaćina obišao radove na OŠ „Ugrin Branković“ u Kučevu, novorenovirani pružni prelaz kod Autobuske stanice, Spomenik prirode „Ravništarka“ i kompleks bivšeg „ŠIK“-a.

„Ono što se prvo može videti je jedna velika energija i entuzijazam“ rekao je Đokić na kraćoj konferenciji za medije. „Prvo bih napomenuo da smo se usaglasili o aktivnostima koje ću ispred Braničevskog upravnog okruga preduzeti kod nadležnih državnih organa, da bismo pomogli lokalnoj samoupravi u otkupu nekretnina kompleksa bivšeg ŠIK-a“.

U daljem toku konferencije izneto je da će se i problem reke Pek rešavati zajedničkim snagama uz maksimalno angažovanje prvog čoveka Okruga. Istaknuto je i da izuzetni turistički potencijali Opštine, posebno kada se radi o spelološkom i sportskom turizmu, dobijaju sve značajnije mesto na turističkom nebu Srbije i da će se dalje raditi na uspostavljanju što čvršćih veza sa ostalim turističkim segmentima Okruga, posebno na povezivanju sa kompleksom Viminacijum.

Konferenciji su, pored načelnika Okruga Aleksandra Đokića i predsednice Opštine Slavice Bulutić, prisustvovali i pomoćnik predsednice Dušan H. Todorović, direktorka OŠ „Ugrin Branković“ Snežana Kržanović, direktor TO „Kučevo“ Nebojša Brsanović i načelnik Opštinske uprave Zoran Velimirović.