Ministar Branko Ružić u poseti Braničevskom upravnom okrugu i Požarevcu

Ministar  državne uprave i lokalne samouprave u Vladi RS, Branko Ružić susreo se danas u Požarevcu sa načelnikom Braničevskog upravnog okruga Aleksandrom Đokićem i gradonačelnikom Požarevca Banetom Spasovićem.

Na pres konferenciji koja je organizovana kod načelnika Okruga, ministar Ružić je rekao da je zadovoljan saradnjom Ministarstva i lokalne samouprave u Požarevcu koja je pokazala da sledi tendeciju koja promoviše da javni servisi budu dostupniji i jednostavniji građanima.

Ministar je  podsetio da je doneto nekoliko zakona koji otvaraju mogućnost međuopštinske saradnje i građanske inicijative:

– To je način da se građani pitaju za ono što ih se dotiče, pre svega za investicioni deo budžeta i tako dobiju mnogo aktivniju ulogu.

Ministar je najavio i formiranje centralnog registra stanovništva koji će objediniti ukupno 13 različitih elektronskih evidencija i tako uštedeti vreme i novac građanima pri dobijanju dokumenata.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je najavio da je Grad Požarevac zainteresovan da kod Ministarstva aplicira u dva pravca, odnosno sa projektima osiguranja poljoprivrednika i njihovih useva. Drugi projekat je uređenja dva gradska trga. Reč je Trgu Radomira Vujovića i prostoru gde se nekada nalazio poznati požarevački restoran „Čikoš“, za koje postoje projekti:

– To što radimo, radimo u interesu građana i korisnika i u skladu sa tim pratimo sve što radi Ministarstvo lokalne samouprave.

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga očekuje, kako je rekao, da će u saradnji sa ministrom Ružićem i njegovim Ministarstvom učiniti institucije lokalne samouprave dostupnijim za ostvarivanje prava građana.

Posle razgovora u Požarevcu, ministar Ružić je u Rimskom domusu na Arheološkom parku Viminacijum, održao sastanak sa svim načelnicima upravnih okruga u Srbiji.